Lokalne produkty i receptury
Szef Kuchni Hotelu Prezydent**** szczególnie poleca wyborne dania z gęsiny, ryb oraz lokalnych grzybów, jagód i miodu. Warto skosztować także specjałów naszej hotelowej wędzarni, przygotowywanych według starej, niezmiennej od pokoleń spalskiej receptury wędzenia peklowanego mięsa w olchowym dymie. Tak przygotowane potrawy są niezwykle delikatne, zaskakując naszych Gości głębią i intensywnością smaków i zapachów.
Bogata paleta dań i diet
Dla amatorów lżejszych smaków polecamy bardzo bogatą paletę tradycyjnych mięs, dania z makaronów oraz owoce morza. Przygotujemy również dania bez laktozy i glutenu oraz dania wegetariańskie.
Menu dla najmłodszych
Nie zapomnieliśmy także o naszych najmłodszych gościach. Specjalnie dla nich Szef Kuchni przygotował mniejsze porcje oraz przekrój przez wybór różnorodnych dań w Karcie Menu dla Dzieci. Co więcej, do dyspozycji rodziców oddajemy krzesełka do karmienia, kolorowe bezpieczne naczynia i sztućce, podgrzewacz do butelek czy jednorazowe śliniaczki.
Pyszne desery
Na deser nasz Szef Kuchni serwuje niebiańsko pyszne i wykwintne ciasta, lody i desery.
Alkohole z różnych stron świata
Restauracja Gęś i Wino to doskonałe miejsce na aperitif, fantazyjny koktajl, kieliszek dobrego wina, koniaku czy whisky oraz na romantyczne lub biznesowe spotkanie. Tu można odpocząć, nie tylko pijąc alkohol. Restauracja oferuje także aromatyczną kawę i herbatę oraz orzeźwiającą wodę mineralną.
Chcesz się przekonać, jakie pyszne dania przygotował dla Ciebie nasz Mistrz Kuchni?
Po prostu przyjedź, skosztuj i naciesz swoje zmysły. Zapraszamy!